Selasa, 30 Jun 2015

Beli Powerbank.


ASSALAMUALAIKUM

     Sekejap sungguh masa berlalu kan.. dah sampai ke hujung bulan 6 pun. Dan bulan ramadhan ni pun dah sampai setengah dah. Apapun, syukur dengan segala nikmat Allah yang dah bagi peluang pada aku dan semua orang untuk merasai nikmat berpuasa pada tahun ini.



Ok, nak cerita pasal powerbank yang baru aku beli ni. Sebenarnya hujung bulan 5 haritu lagi aku beli. Jenis powerbank, pineng. Aku beli di pasaraya econsave kamunting yang berharga 68 ringgit dan berkapasiti 10 k mAh. Kalau tak aku rancang nak beli di laman online, tapi memandangkan tempoh penghantaran beserta caj yang dikenakan aku pilih untuk beli di luar je. 

Risau terbeli jenama pineng tiruan, balik tu aku terus check di laman web pineng sendiri dan keputusan menunjukkan power bank tu adalah asli.



Dah lama sebenarnya aku nak beli powerbank ni, cuma asyik bertangguh tu yang terpaksa nekad untuk beli jugak. Dengan adanya powerbank ni, senang nak cas tablet yang kadang-kadang cepat kehabisan bateri ni.




Lagipun saiz powerbank ni dan beratnya memang sesuai untuk dibawa ke mana sahaja serta boleh diletakkan di dalam poket. Cuma, jangan jatuhkan je powerbank ni. Kalau tak beli baru la jawabnya hehe..


Lagi tips untuk ketahui powerbank anda ori atau tidak; boleh tengok blog ni :-

http://sifupowerbank.com/power-bank-original-pineng-atau-tiruan/

ataupun boleh taip di google :-p