Rabu, 9 April 2014

Virus Total : Imbasan Virus 3 Dalam 1.


ASSALAMUALAIKUM






Kenapa aku cakap 3 dalam 1? Sebabnya dalam web ni boleh scan virus untuk laman web, fail dalam komputer, dan URL. Untuk scan file, klik saja pada kotak choose file, sementara untuk scan URL pula, isi URL yang diperlukan dan klik pada Scan it! di bahagian bawah tu. Sama juga untuk bahagian search tu.

Jadi, senang cerita laman web ni memang berguna untuk aku membuat pemeriksaan secara berkala ataupun tidak. Untuk semua jenis fail dan laman blog aku ni. Mudah kan? Tak payah susah-susah nak kena install perisian tertentu.

Ok lah, sekian dari aku entry pendek untuk kali ini. Oh ya; untuk pergi ke laman web tu, klik sini :- VIRUS TOTAL

2 ulasan:

Nies alhaQ berkata...

Thanks for the info. I'll try. :)

D.Shahril Hakime berkata...

tq cho.. boleh try nanti