Khamis, 13 Jun 2013

Info Teknologi Maklumat # 4 : Nombor & Peratus

Assalamualaikum W.B.T..

:.1 Pekerja Gembira



  • 71% berkata mereka lebih gembira apabila dapat menggunakan perisian atau aplikasi berasaskan web tertentu pilihan mereka di tempat kerja.

:.2 Progresif & Dinamik


  • 69% memikirkan bahawa syarikat yang memberikan kebebasan menggunakan teknologi yang lebih progresif dan dinamik akan menjadi majikan pilihan. 



:.3 Jimat Kos

  • 44% berkata mereka akan dapat menjimatkan kos syarikat jika dapat menggunakan perisian atau aplikasi berasaskan web tertentu pilihan mereka di tempat kerja.

  1. 82% daripada pekerja di Malaysia membawa peranti mudah alih mereka ketika bekerja. Lebih 47% menggunakan peranti untuk tujuan berunsurkan pekerjaan.
  2. 91% mengatakan syarikat mereka sedar bahawa mereka membawa peranti mudah alih peribadi mereka ketika bekerja, tetapi 69% berkata jabatan I.T tidak menyediakan apa-apa sokongan untuk peranti ini kepada mereka.
  3. 41% akan menggunakan perisian atau aplikasi pilihan mereka sendiri walaupun mereka tidak menerima sokongan atau persetujuan untuk itu.

Sumber : Majalah PC


11 ulasan:

Mizz Aiza berkata...

masalahnya line internet di pejabat akak dihadkan untuk menyemak emel sahaja.. kalau nak berblog atau facebook kena bawa broadband sendiri..

||aLeaSaRa|| berkata...

sekarang ni teknologi memainkan peranan penting.semangat pekerja akan makin meningkat jika pihak majikan menyediakan peranti/program yang user friendly...

zakirasli .. berkata...

@Mizz Aiza: Terima kasih komen :D dapat semak e-mel je.. klau nak bkak sekatan tu blh kak, tp kna hack sikit la.. tp baik bwak broadband sendirik je. psal kalau hack pun diorang dpat tau msalah gak kn...

zakirasli .. berkata...

@ ||aLeaSaRa|| : Terima kasih komen :D betul tu. tgk saja di pejabat google tu.. ptut diorang blh maju pn. mcam2x ada

D_08 berkata...

errrrmmmm.... yang awok peghatikan ramai yang bile ade kemudahan internet le contohnye..... bukan gune utk buat koje.... tapi bende yang tak sepatutnye..... camne tu...

aswadz berkata...

aku mmg pakai laptop sendiri je kat tmpt keje.

Noor Mala Shahar berkata...

guna laptop sendiri di rumah....

Noor Mala Shahar berkata...

guna laptop sendiri di rumah....

zakirasli .. berkata...

@D_08: Terima kasih komen :) hurmm, yg tu kna tepuk dada tnya iman :D

zakirasli .. berkata...

@aswadz: Terima kasih komen :D untungla dpat pkai laptop sendirik :) tp, snng skit kn, tkde yg nk kcau.

zakirasli .. berkata...

@Noor Mala Shahar: Terima kasih komen :D tu lg best :)