Rabu, 17 April 2013

Perhatian! Perhatian!

Assalamualaikum,





Nampak tajuk kat atas tu? dua kali perhatian tu.. admin nak kongsi satu benda yang majalah pc kongsi di facebook malam ini..

- Bagi mereka yang minat sangat main game online, berhati-hatilah. Serangan malware atau ramai dari kita yang menyebutnya 'virus' sedang rancak berjalan. Backdoor.Win32.Winnti, Backdoor.Win64.Winnti, Rootkit.Win32 antara beberapa malware kumpulan Winnti yang telah tersebar sejak dari 2009 semakin menjadi-jadi akhir ini. Ia boleh menyebabkan komputer diakses dan mencuri semua maklumat berharga didalamnya TANPA disedari oleh pengguna. Sedang anda syok-syok bermain, install source code, dapat coin-coin yang kononnya percuma, rupanya anda telah memasang malware ke PC anda sendiri.

Sekian, perkongsian satu ilmu ringkas pada malam ini.. Assalamualaikum..

Sumber:- FB Majalah PC

6 ulasan:

Pengetua Speaker Sekolah berkata...

trima kasih utk infonya..kena hati2 len kali ni..tu game ape ye?

Aku Dan Komputer berkata...

@Pengetua Speaker sekolah: Sama2x.. Terima kasih sudi komen... game yg dlm gmbar tu ke? enthla game apa... saya ambik gmbr tu dri google je.. :)

Mizz Aiza berkata...

perkongsian yang bagus.. nasib baik tak suka main game online macam ni.. :D

Syazana Zainn berkata...

aiseh
kalau game dalam pesbuk takpe ke?

:O

Aku Dan Komputer berkata...

@Mizz Aiza: Terima kasih sudi komen entry ni :)

Aku Dan Komputer berkata...

@Syazana Zainn: Terima kasih sudi komen :D Rasanya game dlam fb pn sama jgkla.. psal tu game online jgk.. nk senang main game yg boleh download je :D