Isnin, 29 April 2013

Perhatian-Perhatian !! Siri 2

Assalamualaikum,




Untuk perkongsian pada kali ini, admin akan kongsikan tentang satu peringatan yang telah dikeluarkan oleh pihak microsoft dan telah dikongsi oleh fb majalah pc 
Berikut kenyataan dari pihak microsoft :-

"Perhatian kepada semua pengguna Windows XP. Microsoft Malaysia telah mengumumkan secara rasminya penamatan sokongan Windows XP yang akan dilakukan pada 8 April 2014. Pengguna yang sedang menggunakan sistem operasi ini, yang telah beroperasi selama 11 tahun diingatkan untuk segera bermigrasi bagi mengelakkan risiko kelemahan dan gangguan perniagaan serta kemungkinan tambahan kos. Bermula tarikh tersebut, Microsoft tidak lagi menyediakan pembaikan kemas kini secara automatik serta bantuan teknikal dalam talian."

Sekian untuk perkongsian pada kali ini..
Assalamualaikum.. 

6 ulasan:

marniey zul berkata...

jadi bila menulis tu ada masalah ka? atau mcm biasa je? atau apakah?

Aishah Jahirah berkata...

nampaknya kena migrate la....ye la da windows 8 skangkan...

Aku Dan Komputer berkata...

@marniey zul: Lpas tarikh yg disebut tu, windows xp tiada apa2 masalah berkaitan dengan microsoft office.. masih boleh gunakan mic.office untuk menulis dan sebagainya. cuma untuk kemaskini windows, pihak microsoft dah tak sediakan lagi kemaskini utk windows xp tu... lg 1, mungkin ada beberapa aplikasi yg sudah tak sesuai utk digunakan brsama windows xp lg selepas tarikh tu..

Harap Maklum :D

Aku Dan Komputer berkata...

@Aishah Jahirah: Terima kasih sudi komen entry ni :) mmg kena migrate la nmpaknya.. paling tk pun ke windows 7.. windows 8 tu susah sikit nk gna.. kna ambik msa sikit baru kita faham cara nk gna interface dia ..

||aLeaSaRa|| berkata...

wah kena bthu bos ni,saya pun pening skt guna xp ni..ntahlah ada yg mcm tak user friendly.ofce lama say dulu guna win 7 senang je.ni bakal office baru tak taulah pulak win apa ntah he3...

Aku Dan Komputer berkata...

@||aLeaSaRa|| : Terima kasih sudi komen :) hmm, kna bgtahu le.. pndapat saya pulak win xp lg user friendly klau nak gna dari windows lain :D