Selasa, 5 Mac 2013

Cara memeriksa kelajuan internet anda

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada para pembaca sekalian ...
(macam nak buat syarahan pulak)
BISMILLAH

Untuk entri kali ini admin nak kongsi sikit je.. macam tajuk di atas, kadang-kadang tentu anda semua rasa bengang kalau laman web yang dilayari menjadi perlahan atau terus jadi hang. Antara contoh laman tersebut adalah Youtube dan lain-lain. Mungkin ini semua terjadi disebabkan talian internet yang kita gunakan. Jadi sebelum anda semua jadi marah tak tentu pasal, jom cuba periksa kelajuan internet anda disini :- TM Speedometer


p/s : TM Speedometer ni sesuai digunakan untuk semua jenis peranti wi-fi termasuklah Broadband. Tekan je pada perkataan Start Speed Test tu, dia akan secara automatik periksa kelajuan internet kita.. Jadi kalau rasa nak bagi internet laju bolehla bertukar kepada yang modem yang mahal sikit.. skull

p/s 2 : Kalau boleh, waktu nak jalankan pemeriksaan internet ni, jangan buka halaman web lain ye, ini untuk melancarkan proses pemeriksaan kelajuan internet..

Sekian sahaja entri untuk kali ini, jumpa di lain masa dan ketika.. Assalamualaikum.


Tiada ulasan: