Sabtu, 2 Februari 2013

Kawal Komputer Dari Jarak Jauh ..

Assalamualaikum W.B.T..
Entri kali ni admin nak cerita pasal satu aplikasi ni pulak. Aplikasi ni boleh kawal komputer dari jarak jauh tau.. Tengok tajuk kat atas pun dah rasa best. Kalau dah guna nanti mesti akan bertambah best lagi.. Chewah...



Ni  Contoh  Gambar TeamViewer  Tu

Nak guna aplikasi ni tak susah, lepas habis download klik saja dan akan keluar satu skrin yang menunjukkan install ataupun run. Klik saja butang install pastu dah boleh terus guna. Mudah kan? Antara ciri-ciri TeamViewer ni adalah seperti berikut :-  

-Boleh mengawal komputer secara online dalam masa 24 jam SEMINGGU.. tudiaa

-Tidak memerlukan proses install pada komputer client. Cuma klik pada butang run. Perisian ini hanya perlu diinstall pada komputer server atau komputer yang nak mengawal komputer yang lain. Maknanya satu komputer server dan satu lagi komputer client.

-Boleh juga digunakan untuk sessi mesyuarat dan perbentangan kertas kerja. (Tapi mesti memerlukan talian internet la..)
-Juga boleh mengakses data dan aplikasi di mana-mana dan juga pada bila-bila masa.
-Aplikasi ni jugak boleh akses fail dari pejabat melalui komputer rumah.Jadi tak payahla nak patah balik ke ofis kalau-kalau terlupa nak salin data ke apa ke...

-Aplikasi ni jugak boleh mengurangkan perbelanjaan untuk pergi berjumpa client di luar atau sebagainya  kerana aplikasi ni percuma, jadi kalau nak berbual dengan pelanggan, pasang camera dan terus boleh berbual.

-Akhir sekali aplikasi ni jugak boleh diakses dari telefon bimbit. Pasang aplikasi ni pada telefon bimbit dan boleh terus digunakan. Sangat-sangat mudah...

Jadi apa tunggu lagi? jomla kita download aplikasi ni ramai-ramai.. Ajak sekampung pun takpa. Hahahaha Loud SmileyKLIK SINI KALAU NAK MUAT TURUN

Sekian, Terima Kasih.
Yang Baik Datang Dari Allah S.W.T Dan Yang Buruk Datang Dari Diri Saya Sendiri.
Wassalam


Tiada ulasan: